Cardio Training Oud Beijerland

Gratis kennismaken met HCC Fit?
HCC Fit, een begrip in Hoeksche Waard
Doe de fittest

FITNESS, CONDITIE EN AFSLANKEN IN OUD-BEIJERLAND

Cardiotraining in onze sportschool is een manier om te beginnen met afvallen of de conditie te verbeteren. Hiervoor hebben wij een ruim opgezette zaal met home- en crosstrainers, loopbanden en roeimachines.
Binnen cardiotraining onderscheiden we drie systemen om te trainen.

1. Het zuurstofsysteem: wat helpt bij het afslanken

2. Het fosfaatsysteem: is goed voor de conditie om bijvoorbeeld snel een sprint te trekken

3. Het melkzuursysteem: zorgt dat spieren minder snel verzuren

CARDIOTRAINING OM AF TE SLANKEN

Voor het afslanken is het belangrijk om het zuurstofsysteem te trainen. Dit systeem begint pas na ongeveer 2 minuten vet te verbranden. Doordat vetverbranding langzaam gaat, wordt een cardio-sessie van 20 – 20 minuten aangeraden. Na langdurig trainen went het lichaam aan een oefening. Daardoor verliest een cardiotraining zijn werking. Voor wie op lange termijn vet wil verliezen, is het raadzaam om cardiotraining te combineren met krachttraining, of oefeningen te variëren. Om af te vallen hebben wij verschillende trainingschema’s beschikbaar. Daarbij staat het vrij onze instructeurs te vragen om advies.

CARDIOTRAINING VOOR EEN BETERE CONDITIE

Tijdens een sprint vragen spieren plotseling om veel energie. Cardiotraining van het fosfaatsysteem is dus een nuttige toevoeging voor iemand die balsport beoefent, of wie aan zijn conditie wil werken. Of wie in korte tijd zijn conditie aan wil spreken. De hoge en korte belasting (ongeveer 20 seconden) lijken het meest op krachttraining. Deze inspanning is kort en explosief. Dat zorgt ervoor dat je pas na de inspanning buiten adem bent.

CARDIOTRAINING TEGEN VERZURING VAN DE SPIEREN

Werken in de tuin, een tas boodschappen dragen, of een verbouwing van het huis, kan de spieren laten verzuren. Om deze spierverzuring tegen te gaan is er cardiotraining dat het melkzuursysteem verbetert. Dit systeem wordt gebruikt bij middelmatige belasting van iets langere duur (20 seconden tot 2 minuten). Meer informatie of een geschikt programma is verkrijgbaar aan de balie van ons fitnesscentrum in Oud-Beijerland.

Meld je aan voor een gratis PROEFtraining bij HCC FIT

Wil je gebruik maken van een Gratis Proeftraining, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!